Wezätas Månadshäfte 1905; Årg 4, Vår-, Sommar-, Höst- & Vinternummer

kr975.00

Zachrisson, Waldemar

Artikelnr: 3381 Kategori:

Beskrivning

Wald. Zachrisson, Göteborg. 1904. Cirka 64 s. + planscher & bilagor. Fjärde årgången i ett grågrönt klotband med titel och år tryckt i guld på rygg och främre pärm. Ryggen nött vid huvud och fot, rygg & pärmar solkiga och med fläckar. Hörnstött. Namnteckning på första fribladet. I ”Sommarnumret” är ett uppslag & en bilaga loss från inlagan. Bakre omslag på samma nummer delvis loss i falsen. Samtliga omslag medbundna.
Första årgången där ”månadshäftet” blivit en kvartalsskrift. Artiklarna rikt illustrerade men också med mängder av tryckprover som exponent för tryckeriets kunnande och kapacitet som vid den här tiden inte hade någon motsvarighet i Skandinavien. Tryckt med olika typsnitt på olika papperskvaliteter. 4 månadshäften i en volym.
”Wezätas Månadshäfte” utkom 1902-12 med sammanlagt 49 nummer och utkom månadsvis 1902-04 därefter kvartalsvis. Såvitt man vet var detta första representanten i Sverige för de numera vanliga företagstidningarna. Hela årgånger, ja även lösa häften är ovanliga. (Se Bondeson s. 146-155).

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Wezätas Månadshäfte 1905; Årg 4, Vår-, Sommar-, Höst- & Vinternummer”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *